Gault&Millau je medzinárodne rešpektovaný gastronomický bedeker, ktorý hodnotí reštaurácie na základe anonymných návštev inšpektorov. Sleduje kvalitu a chuť jedla, jeho prezentáciu, úroveň obsluhy, atmosféru a celkový pomer kvality a ceny. Reštaurácie môžu získať 1 až 5 tzv. „toques“ – kuchárskych čiapok. Jedna čiapka predstavuje poctivú kvalitu uznanú odbornou verejnosťou.
Tento rok medzi ocenenými svieti aj reštaurácia z Bytče – Koliba na vršku, ktorá si odniesla 1 kuchársku čapicu. Ide o veľký úspech pre tím, ktorý sa snaží prinášať poctivú kuchyňu s dôrazom na tradíciu aj nápaditosť.
„Je nám potešením podeliť sa s vami o skvelú novinku – Koliba na vršku získala 1 kuchársku čapicu v prestížnom gastronomickom bedekri Gault&Millau. Je to výsledok práce všetkých, ktorí s nami tvoria pracovný tím a pomáhajú nám plniť Vaše požiadavky a naše nápady,“ napísala reštaurácia na sociálnej sieti.
Ocenenie je dôkazom, že aj malé mesto ako Bytča má čo ponúknuť náročnému gurmánovi. „Teší nás, že aj v takom malom mestečku ako je Bytča sa nám darí robiť prácu, ktorú si všíma aj odborná verejnosť. Buďte nároční, pretože to nás posúva vpred a dáva nám možnosť rásť,“ dodáva tím Koliby.
Tento úspech je dôkazom, že kvalitná slovenská kuchyňa má svoje pevné miesto na gurmánskej mape – a Bytča sa na nej práve jasne zviditeľnila.
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť