Utorok 03. 06. 2025 09:52:56 | Meniny má Karolína

12. ročník Čadčianskeho kotlíka: Pridajte sa k vareniu a ukážte všetkým, ako má chutiť víťazný guláš

Tento rok sa na Kysuciach opäť stretnú kuchári, aby si zmerali svoje sily vo varení guláša. Čadčiansky kotlík sa uskutoční už čoskoro.

Radka Kostánová|1. jún 2025|14:00:12

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Mesto Čadca

Súvisiaci článok
Jedinečná príležitosť zažiť legendu naživo: Skupina Fermata mieri do Žiliny
Čítajte viac >

Už dvanásty ročník Čadčianskeho kotlíka

Aj tento rok sa v Čadci opäť stretnú kuchári, aby navarili ten najlepší guláš na Kysuciach. Sobota 21. júna bude patriť súťažiacim, ktorí si prídu zmerať sily a pripraviť to najlepšie jedlo v každom ročnom období.

Zástupcovia mesta Čadce na webovej stránke informovali, že po vyhodnotení výsledkov a ocenení troch najlepších majstrov gulášového umenia budú mať všetci návštevníci podujatia možnosť ochutnať guláš od každého súťažiaceho tímu.

Pravidlá sú jednoduché:

Varenia guláša sa môže zúčastniť osem družstiev. Podmienkou je, že by malo ísť o rodinné alebo firemné, nie politické, zoskupenia.

Súťažné družstvá súťažia pod zvoleným menom družstva, ktorý si zvolia pred začiatkom podujatia, a potom prídu na Matičné námestie v Čadci o 12:00 hodine.

„Začiatok varenia od 13:00 hodiny a koniec je najneskôr o 18:00 hodiny, kedy bude vyhodnotenie. Varí sa „originál kotlíkový guláš“. Množstvo vareného guláša nie je limitované. Jedinou podmienkou je, aby bol guláš varený z mäsa," priblížili podrobnosti zástupcovia mesta.

kotlik-plagat-final2025.jpeg Zdroj: mestocadca.sk

Súťažné družstvá si musia všetky suroviny a ingrediencie, ako aj kotol, zabezpečiť samé a na svoje náklady a nebezpečenstvo. Organizátori potom zabezpečia studenú pitnú vodu, palivové drevo, vrecia na odpad, priestor na prípravu a varenie. Chlieb, misky, lyžice, servítky zabezpečí tiež usporiadateľ.

Koniec varenia a vyhodnotenie

Po ukončení varenia bude podľa dostupných informácií odobratá jedna porcia za účelom hodnotenia, kedy hodnotiaca komisia dostane vzorky bez toho, aby vedela, ktoré družstvo guláš pripravovalo, pre zachovanie objektivity.

„Zloženie poroty bude predstavené pri otvorení súťaže. Komisia bude sledovať priebežne spoluprácu súťažného tímu, originalitu tímu – napríklad maskot, jednotné prvky, prezentáciu a obhajobu súťažného produktu, ale najmä kvalitu a chuť výsledného produktu," uviedli zástupcovia Čadce.

Všetky súťažiace tímy získajú diplom a darček za predvedenie svojich gastrozručností. Tešíte sa? Prihlásiť sa môžete do piatka 20. júna na emailovej adrese petra.duranova@mestocadca.sk.

64842394_2230868036966688_6473278402479521792_n.jpeg Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mesto Čadca


Súvisiaci článok
Záhada rozumu: Divadelná premiéra, ktorá vás prinúti kriticky myslieť, ak to ešte dokážete
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť